Sonbaharda Bahçe Düzenlemesi Nasıl Yapılır?
Yazın bitmesi ile birlikte sonbaharda bahçe düzenlemesi nasıl yapılacağı konusunda araştırmalar yapılmaktadır. Güneşli günler yüzünü yavaş yavaş çekmeye başlaması ile birlikte çiçeklerin solmasından dolayı bahçede bakımsız bir görüntü ortaya çıkabilmektedir. Yapılacak birkaç küçük değişikliğin ardından harika bir bahçe görünümü kazanabilirsiniz.
Sonbahar mevsimi geldiği zaman bahçenin kışa hazırlanabilmesi için bir takım bakım çalışmaları yapılması gerekmektedir. İlk olarak bahçeye dökülen kurumuş yaprakların tırmık yardımı ile toplanması gerekir. Mevcut toplanan kurumuş yapraklardan ise bir kısmını saklayarak daha sonrasında organik gübre olarak da kullanılabilmektedir. Sonbahar yağmurları tam olarak başlamadan önce ise çiçeklerin ayıklamasını gerçekleştirmelisiniz.
Bahçenizde eğer yeni bitkilere yer vermek istiyorsanız, öncelikle toprağın havalandırması gerekmektedir. Bahçedeki topraktan daha verimli sonuç alınabilmesi için ise sistemli bir şekilde toprakta gübreleme gerçekleştirin. Yeni çiçeklerinizi bahçeye dikebilmek için alan belirleyin. Sonbahar mevsiminde kışlık fidelerin dikimini gerçekleştirebilirsiniz.

Çiçek ekimi bakımından bahçenizde yeterli alan bulunmuyor ise farklı şekillerde budanan bahçedeki çalıları kullanabilmektesiniz. Doğal bir renkli görünümü çalılar sayesinde bahçenize kazandırmış olursunuz.
Son bahar mevsiminde ilkbaharın hazırlığı başlamaktadır. Yazlık ve baharlık fidelerin ekimi sonbaharda uygulanması gerekmektedir. Çiçeklerde daha canlı ve renkli görünüm kazanabilmek açısından düzenli bir şekilde mineral içeren gübre kullanmalısınız. Çiçeklerin zarar görmemsi açısından bahçede bulunan ölü köklerin arındırılması gerekir. Çünkü bahçe içerisinde yer alacak ölü kökler toprağın rahat nefes almasına engel olmaktadır. Yeterli bir alan bahçede bulunuyor ise sebze ile çiçek bölümü olarak iki farklı bölüme ayırabilirsiniz. Sonbaharda toprak yaz sıcaklığını korumaktadır. Lale, gül, zambak ve nergis gibi çiçeklerin ekimini eylül ve ekim aylarında gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonrasında ise düzenli şekilde kış mevsimi gelene kadar sulamayı sürdürmelisiniz. Böylece toprak için kış mevsimine kadar ihtiyacı olan nemi karşılamış olursunuz.
Harika bahçe düzenlemesinin olduğu bu videoyu izlemek isteyebilirsiniz
Sonbaharda Bahçe Düzenlemesi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bahçe düzenlemesi için sonbahar ayında ya da kış aynın sonunda yapılması gerekir. Bahçedeki yerleşimin doğu şekilde yapılabilmesi için öncelikli olarak ekilecek bitkilerin yerleri belirlenmelidir. Dikmeyi düşündüğünüz bitki tohumlarını ve fidanlarını öncesinde temin etmelisiniz. Bahçedeki düzenleme çalışmaları yılda en az iki kere yapılması gerekir. Genel olarak düzenleme çalışmalarına ise kış aylarına başlamadan ya da yaz mevsimine girmeden başlanır. Kış mevsimi ile yaz mevsiminde çiçeklerin nereye dikileceği konusu ise büyük önem arz etmektedir. Bununla birlikte toprak yapısına da eklemeler gerçekleştirilir.
Sonbahar mevsimi ile birlikte gerçekleştirilen bakım ve düzenleme çalışmaları bahçenizin kışa hazır olmasını sağlar. Mevsim şartlarına bağlı kalacak şekilde çiçeksiz bitkileri de dikebilirsiniz. Ağaç dallarından aşağıya doğru iplerle sarkıtılmış saksılar ile bahçenizin daha bir farklı görünüm içinde olmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle kış aylarında yeniden bir hayat verebilecek pozisyonu alabilirsiniz.
Bahçe planlaması yaparken yürüme alanlarının da unutulmaması gerekmektedir. Bahçede yürüme ve dinlenme alanlarının bulunması ahenk görünüm kazandırmaktadır. Doğal taşların döşenmesi ile oluşturulacak yürüme alanları bahçenizin otantik bir görünüm içinde olmasını sağlar. Bahçenizde yeterli bir alan bulunuyor ise kendinize meyve ve sebze yetiştirme için de alanların tasarımını yapabilirsiniz.
Bahçe Mobilyalarının Bakımı ve Alan Değişimini Gerçekleştirin
İlkbahar ve yaz aylarının gelmesi ile birlikte bahçe keyfini sürdürmenizde önemli araçlar olan bahçe mobilyalarına sonbahar bahçe bakımı esnasında zaman ayırmanız gerekmektedir. Mobilyaların, yağmur ve kar gibi olumsuz hava koşullarından korumak adına bahçe depolama çözümlerini geliştirebilirsiniz.
Bahçe mobilyalarının mevsim şartlarından olumsuz bir şekilde etkilenmemesi için rattan mobilyalar gibi şık ürünleri değerlendirebilirsiniz. İlkbahar gelene dek mobilyalarınızın saklanmasından yanaysanız bakımını güzel bir şekilde yerine getirmelisiniz.
Bahçe Mobilyası Bakımı Nasıl Yapılır?
Mobilyalarınızı uzun süre kullanabilmek açısından bakımını düzenli şekilde yapmanız gerekir. bahçe içerisinde salıncak gibi demir ve ya plastikten mobilyalar yer alıyor ise ürünlerin silinmesinin ardından mobilya kılıfı yardımıyla koruma altına almalısınız. Bahçe mobilyası bakımı sırasında ise teak yağı, zımpara kağıdı, uygulama fırçası, temizli bezi ve mobilya kılıfı gibi malzemelere ihtiyacınız olacaktır.
Tüm malzemelerin temin edilmesinden sonra bakım uygulamasına geçebilirsiniz. İlk olarak ihtiyaç bulunan alanları zımparalayın, hemen ardından fırçayı teak yağına batırarak fazlalık kısmı alındıktan sonra mobilya üzerine uygulayınız. Fırçanın ulaşamadığı alanlara ise bezin teak yağına batırılmasından sonra işlemi tekrar ediniz. Mobilyaların saklanması sırasında ise mobilya kılıfları ile örtebilirsiniz.
360 Derece Pazarlama Nedir? isimli makalemize gözat
Yoruma kapalı.