Gelen Blog - Doğru bilginin adresi.

RAW Oyunu ve Dolandırıcılık Hikayesi

RAW oyunu, son yıllarda öne çıkan ve kısa sürede unutulan bir oyun olmakta. Sizlere RAW’ın dolandırıcılık hikayesini açıklamak isteriz.

Oyun sektörü, hız kesmeden kendini geliştirmeye devam ediyor. GTA V, Red Dead Redemption 2, Minecraft, Valorant ve Counter Strike: Global Offensive gibi birçok oyun geliştirildi. Geliştirilen her bir oyun, kendine has özellikler sunarken bazı oyunların ise sadece adı konuşuldu. Bu oyunlardan birisi olan RAW, oyuncuları çok sevindirmişti fakat oyun yapımcıları, bir süre sonra ortadan kayboldu.

RAW Oyunu

GTA, Roblox, Minecraft veya The Sandbox gibi oyunları oynayanlar gerçek hayatı en iyi şekilde yansıtan ve rol yapmayı dibine kadar sunan oyunları oynamak istemiş olmalı. Buna en yakın deneyimi sunan sunucular arasında GTA V RP sunucuları bulunuyor. RAW ise gerçek hayat rol yapma zevkini daha üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor. MMORPG tarzı bir oyun olarak piyasaya çıkması beklenen bu oyun, sonrasında iptal edildi.

RAW, devasa ve içi boş bir açık dünyadan oluşuyor. Oyuncuların amacı, bu dünyayı istedikleri gibi geliştirip araçlar ve özellikler sayesinde rol yapmak. Örnek vererek ilerleyelim. Misal birkaç oyuncu topluluğu olsun. Bunlar bir araya gelip şehir kurma kararı alıyor. Sonrasında ise kendi konutlarına sahip olup bununla beraber iş yeri kuruyorlar. Şehrin bir de belediye başkanı yer alıyor. Belediye başkanı, şehirdeki eksiklikleri gidermek amacıyla teşvik paketi hazırlıyor ve vergi topluyor. Tabii RAW, bundan daha fazlasını içeriyor.

RAW oyunu

RAW oyunu GTA gibi düşünülebilir fakat neredeyse her bina ve her nesne ile etkileşim mevcut. Yani oyun, çok geniş bir şekilde rol yapmaya imkan tanıyor. Bazı oyuncular, tek başına takılmak isteyebilir. Bunun için bir oyuncu adada, dağın tepesinde veya ovada bir çiftlik kurarak kendi yaşamına sahip olabilir. Bunun yanı sıra daha pek çok olanağa sahip olabiliyor. Özetle kullanıcı, ne istiyor ise onu yapıyor.

İlginizi Çekebilir;  Forza Horizon 4 Sistem Gereksinimleri

RAW Oyunu Nasıl Dolandırdı?

RAW, çok güzel bir proje olarak internet ortamında yer alsa da bazı sebeplerden ötürü başarılı olmadı. Öncelikli olarak ekip, Kickstarter üzerinde bir bağış kampanyası oluşturdu. Başlatılan bağış kampanyasında hedef 70.000 euro idi. Program aktif olduktan birkaç gün sonra 70.000 euro sınırı aşılmıştı. 1 ay içerisinde ise 171.701 euro seviyesine ulaşıldı. Yani hedeflenen tutarın yaklaşık 2,5 kat daha fazlası kazanıldı.

Özetle RAW oyunu 16 Haziran 2019’da bağış programı başlatırken 15 Temmuz 2019 tarihinde kampanyanın yasaklanması kararı alındı. Kickstarter’ın bir anda bağış kampanyasını iptal etmesi oyuncularda şüphe uyandırdı. Böylesine heyecanlı bir oyun tanıtılmıştı ve bu oyun bir anda ortadan yok olmuştu. Kickstarter, bu kadar büyük bir proje için belirlenen bütçeyi gerçekçi bulmadığı için bu olayın bir dolandırıcılık olduğu kanısına vardı ve projeyi iptal etti.

Kickstarter’da toplanan bağışlar için bağış yapan kullanıcıların parası geri ödenmişti. Oyuncular, aslına bakarsak böylesine büyük bir projenin gelmesini çok istiyordu. RAW ekibi, proje için farklı finans kaynaklarının da bulunduğunu belirtmiş olsa da Kickstarter, buna pek inanmış gibi görünmüyor.

RAW oyunu için yapılan bazı yorumlarda oyuncular, bu kadar detaylı bir MMORP’nin gelme olasılığının bu bütçeyle çok yüksek olmadığını ifade ederken bazıları, oyun her ne kadar güzel olsa da bu oyunun desteklenip çıkması gerektiğini de savunuyor. Özetle RAW, tarihin tozlu sayfalarına adını kazımış durumda.

Yoruma kapalı.

Schengen Vizesi Hakında Herşey Bu Sitede