Gelen Blog - Doğru bilginin adresi.

Kış Hastalıkları ve Korunma Yolları

Kışın gelmesiyle birlikte ülkemizde yayılan salgın hastalık olmaya başladı. Kış Hastalıkları ile beraber halsizlik ve öksürük meydana gelmeye başladı. Hazırlıksız yakalanan bireyler süreci uzun süre atlatamasa da ek takviyelerle hastalıktan kurtulabiliyor. Peki bu kış sürecinde nelerle bünyemizi desteklemeliyiz?

Hastalığın birçoğu vücut ısısını koruyamamaktan gelmektedir. Dışarı çıkıldığında sıkı kıyafetlerle desteklenerek giyilmesi gerekmektedir. Ayrıca üşüme ve ısı kaybı yaşanıyorsa hastalığı tetikleyen durum olabilmektedir. Sıcak bir ortama geçerek veya sıcak içecekler içerek durumu toparlamanız gerekmektedir. Normal bir ısıda üşüme veya uyku durumu meydana geliyorsa vücut alarm veriyor demektir.

Nezle, soğuk algınlığı

Her yerde bulunan “soğuk” kış aylarında zirve yapar. Bir solunum yolu hastalığı olan soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı ve akıntısı, boğaz ağrısı ve öksürük ile karakterizedir. Bir soğuk algınlığının gelişmesi bir veya iki gün kadar sürebilir ve yedi ila 10 gün arasında sürer. Reçetesiz satılan ilaçlar ve burun spreyleri semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir.

Bronşit; Bronşiyal tüplerin iltihaplanması, ağız, burun ve akciğerler arasındaki hava geçişleri, akut bronşit genellikle kış aylarında daha sık görülür. Bronşitin en yaygın semptomu, birkaç gün sonra mukusu ortaya çıkarabilen bir öksürüktür. Reçetesiz satılan ilaçlar, öksürük pastilleri, sıvılar ve dinlenme çoğu insanın yedi ila 10 gün içinde iyileşmesine yardımcı olur, ancak öksürük birkaç hafta sürebilir.

Grip; Halk arasında grip olarak bilinen grip mevsimi sonbaharda başlar ve Mayıs ayına kadar sürer. Burun, boğaz ve akciğerleri etkileyen bir solunum yolu hastalığı olan grip oldukça bulaşıcıdır ve öksürme, hapşırma ve hatta genel konuşma yoluyla insandan insana kolaylıkla bulaşır.

Kış Hastalıkları
Grip belirtileri genellikle birkaç saat içinde hızla gelişen ateş, öksürük, göğüs tıkanıklığı, kas ağrıları, titreme ve yorgunluğu içerir. Kusma ve ishal bazen çocuklarda görülebilse de yetişkinlerde gribin sık görülen belirtileri değildir.

Kış Hastalıkları Karşı Beslenmeye Nelere Dikkat Etmek Gerekli

Her mevsimde olduğu gibi beslenmelere dikkat edilmesi gerekmektedir. Kışın hastalıkları ağır geçeceğinden dolayı bünyenin desteklenmesi önemle arz edilmektedir. Kahvaltılar içerisinde lifli gıdalar konularak vitamin ve mineral desteği de sağlanması gerekmektedir. Lif oranı yüksek gıdalar listesinde arpa, çavdar, yulaf, brokoli, mısır, karnabahar, havuç, kuruyemiş türleri gibi gıdalardan yararlanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;  Vitaminlerin Sunduğu Faydalar

Kahvaltılık gevrekler de bu durumu destekleyen yöntemlerden biridir. Ancak şekerli yiyeceklerden uzak durmanız tavsiye edilmektedir. Kış sebzelerinden yararlanarak bünyenizi sağlamlaştırabilirsiniz. Karnabahar ve lahana bu yönden oldukça zenindir. Süt ve süt ürünlerinin yapısı da A ve B12 vitamini destekleyerek rahatlatmaktadır.

Ispanak Yemeği ;Kışın her yönden beslenilmesi gerektiği gibi demir yönünden de desteklenmesi gerekmektedir. Zengin demir içeriği bulunduran ıspanak hem C vitamini hem de protein kaynağı olarak yerini almaktadır. Bağışık sistemini güçlendirmesiyle birlikte hipertansiyon yaşayanlar için en iyi yiyecektir. Göz sağlığını desteklemesiyle birlikte kanserle karşı bağışıklık sağlamaktadır. Mide ve bağırsaklara da iyi gelmektedir.

Kış Hastalıkları Yenmek İçin Vitaminlerin Önemi

D Vitamine Dikkat; Kışın soğuk havalardan dolayı güneşe hasret kalabilirsiniz. Bu durum karşısında D vitamini ihtiyacını farklı yönden desteklemeniz gerekmektedir. Taze portakal suyu veya balık bu süreç içerisinde ihtiyacı karşılamaktadır. Ayrıca güneşli hava olduğunda dışarı çıkarak vitamininizi sağlayın.

Zengin C Vitamini Mandalina; Mandalina kışın sulu olmasıyla birlikte zengin C vitaminidir. Grip, soğuk algınlığı, nezleye karşı savunma sistemlerini güçlendirmektedir. Potasyum sayesinde yüksek tansiyonu da düşürmeye yarayarak vücudu düzenler. Hastalıklara karşı en etkin bağışıklık sistemi güçlendiricidir.

Günlük Vitamin Kullanmak

Günlük vitamin kullanarak da vücudunuzun bağışıklık sistemini destekletebilirsiniz. Kışın yeme bakımından daha az yediğimizden dolayı günlük vitamin ihtiyacını karşılayamayabilirsiniz. Takviye edici gıdalar sayesinde bu durumu kapatabilirsiniz. Günlük vitamin eczaneden alarak süreci daha sağlam hale getirebilirsiniz.

İçinize Isıtan Salep

Kış içecekleri bakımından ilk başta salep akla gelmektedir. Her derde deva olacak şekilde olan içecek sindirim, kabızlık ve şişkinlik, hemoroit, hafıza sorunlarına, göğüs hastalıklarına, basur hastalığına, öksürük ve bronşite, adet düzensizliğine, yağ yakma sorununa, vücut ısısı problemine, cinsel güç sorunlarına iyi gelmektedir. Tadı olmasının yanı sıra şekeri yükseltmeden kullanabileceğiniz sıcak içecektir. Kolay yapılmasıyla birlikte vazgeçilmeyecek kış içeceği olarak bağışıklığınıza iyi gelecektir.

İlginizi Çekebilir;  Diş İmplantı Nedir Nasıl Yapılır?

Halsizliğe Çözüm Nar!

Nar içerisinde bulundurduğu A, B1, B2, C vitaminin yanında folik asit bulundurmaktadır. Selenyum, magnezyum, fosfor gibi mineralleri bulundurmasıyla birlikte halsizliğe iyi gelmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle birlikte bağırsak ve mide rahatsızlıkları gidermektedir.

Vitaminlerin Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Makalenin Devamı…

Vücut Sıvısına Dikkat Edilmeli!

Kış olduğundan dolayı su içmeyi unutabiliyoruz. Gün içerisinde en az 6-8 bardak sıvı alarak vücudun diri kalması gerekmektedir. Ayrıca sıcak içeceklerinde ihmal edilmeden içilmesi daha da diri tutulmasını sağlamaktadır. Önceliğiniz su olacak şekilde gününüzü ayarlayın.

Cilt Kuruluğuna Çözüm; Kışın soğuk havalardan dolayı cilt kuruluğu meydana gelmektedir. Ellerde veya cildin belli bölgelerinde meydana gelen kuruma için nemlendirici kullanabilirsiniz. Yatmadan önce veya banyo sonrasında kullanım sağlayabilirsiniz.

Yoruma kapalı.

Schengen Vizesi Hakında Herşey Bu Sitede