Giresun gezilecek yerler ile bilinmesi gereken doğa harikası şehirlerden birisi. Bu şehirde gezilmesi gereken çok yer var.
Giresun, Karadeniz bölgesinin önemli kentlerinden birisi. Doğu Karadeniz’in batısında bulunan bu şehir, konumu itibariyle kuzeyden güneye doğru farklı iklimleri de bünyesinde barındırıyor. Yerli halkın büyük bir kısmının Çepniler olduğu Giresun’un komşuları arasında Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Sivas ve Ordu bulunuyor. Plakası 28 olan bu şehrin yüzölçümü 6.934 kilometrekare olarak yer alıyor. Giresun, yaklaşık 450.000 nüfusa sahip bir yer. MÖ 7. yüzyılda Miletli göçebeler tarafından kurulan Giresun, Hitit kaynaklarında ‘Kaşka’, Roma kaynakları ‘Kerasous’ adıyla geçmektedir.
Giresun Gezilecek Yerler
Giresun Müzesi
Zeytinlik evlerinin altında sahilde bulunan Giresun Müzesi, arkeoloji ve etnografi türünde eserlere yer veriyor. Bu müze, 1988 yılında kuruldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan bu müzede 390 arkeolojik ve 561 etnografik eser mevcut. Müze hem iç mekana hem yer altı mekanına hem de açık hava alanına sahip. Bununla beraber müzede helenistik dönem, Roma İmparatorluğu, İmparatorluğu, Selçuklu İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu’na ait eserler bulunuyor.
Giresun Müzesi ile iç içe olan Zeytinlik evlerinin dar sokakları da gezilecek yerler arasında. Eğer müzeye uğradıysanız yukarıya doğru çıktıkça kendinizi tarihin içinde hissedeceksiniz.
Giresun Kalesi
Giresun’un eski yapılarından birisi olan Giresun Kalesi, milattan önce 2. yüzyılda inşa edilen bir yer. Giresun’un kuzey yarım adasına benzer olan kısmına inşa edilmiş olan bu kalede gezilmesi gereken pek çok nokta mevcut. Kıyıda yer alması sebebiyle zamanında Karadeniz sahilinin güvenliğinden sorumlu olduğu düşünülen bu yapı, günümüzde turistlere açık bir şekilde ücretsiz olarak gezilebiliyor.
Giresun Adası Botanik Bahçesi
Giresun gezilecek yerler arasında botanik bahçeye de yer veriyor. Giresun Kalesi’nin doğusunda sahil hattında yer alan Giresun Adası Botanik Bahçesi, bir tarafta deniz manzarası bir tarafta dağlar bir tarafta da Giresun silueti ile ziyaretçilerini hayran bırakıyor. Botanik bahçenin berisinde ise Giresun Kalesi’ni içine alan bir kalp de mevcut. Ziyaretçiler, burada fotoğraf çekilebiliyor.
Millet Bahçesi
Giresun’da gezilmesi gereken yerlerden birisi olan Millet Bahçesi, 1900 yılında inşa edildi. Eski bir yapı olmasıyla bu bahçenin içerisinde gezenler kendini sanki 20. yüzyılın başlarındaymış gibi hissediyor. İçerisinde bulunan pek çok ağaç ve peyzaj düzenlemesi sebebiyle sıcak havalarda dahi insanları serin tutan bu nokta, gezilmesi gereken parklardan birisi.

Kuzalan Şelalesi Tabiat Parkı
Kuzalan Şelalesi Tabiat Parkı, Giresun gezilecek yerler arasında en geniş rotaya sahip noktalardan birisi. Girişte ziyaretçileri güzel bir şelale karşılıyor. Bu şelalede sular, yukarıdan aşağıya doğru farklı taraflara akıyor. Akan suyun serinliği ise insanlara yansıyarak turistlerin ferahlamasına neden oluyor.
Biraz daha ileri gittikten sonra rengi değişen bir su ile karşılaşılıyor. Mavi Göl olarak adlandırılan bu yerde rengi turkuaz olan bir göl mevcut. Gölün renginin yanı sıra çevresindeki taşların rengi de beyaz olarak karşımıza çıkıyor. Bu da bu gölü daha da özelleştiren bir durum. Gölün renginin turkuaz olmasının sebebi mineraller olarak açıklanıyor.
Kümbet, Bektaş ve Kulakkaya Yaylası
Giresun’da gezilecek pek çok yayla mevcut. Bunlar arasında en popüler 3 yayla ise Kümbet, Bektaş ve Kulakkaya olarak açıklanıyor. Kümbet Yaylası, sıklıkla tercih edildiği için özellikle yazın ve festival dönemlerinde büyük bir kalabalığa sahip olurken daha sakin bir yayla tercih etmek isteyenlere Bektaş ve Kulakkaya Yaylası’nı öneririz. Giresun’a en yakın yayla ise Kulakkaya Yaylası olarak bulunuyor. Kulakkaya, oldukça yakın olduğu için trafiğe göre 1 ile 1,5 saat arasında varılabilen bir nokta.
Göksu Traventerleri
Giresun gezilecek yerler arasında Göksu Travertenleri de bulunmakta. Daha yeni yeni keşfedilen ve son yıllarda turizme açılan bu bölge, Giresun’un Pamukkale’si olarak da adlandırılıyor.
Sis Dağı
Giresun İli Görele ilçesinin sahile 40 kilometre mesafedeki en büyük dağı olan Aladağ’ın en yüksek tepesi Alimeydan (Sis) Dağı 2182 metre yüksekliktedir. Trabzon ve Giresun sınır bölgesinde yer alan bu yörede temmuz başına kadar karlar erimez. Bu gruba dahil Sis Pazarı Yaylası, Erikbeli Mevkii’nin 25 kilometre kadar kuzeybatısında yer alır. Sis Dağı ‘C Statüsünde Milli Park’ olarak korunmaya alınmıştır.
Yoruma kapalı.